Таны хамгийн чухал эрхтэн болох шүдэнд хамгийн муу хүнс байдаг гэдэгт та итгэх үү?

Тийм бол дараах шүдэнд хамгийн муу 10 хүнсийг хэрэглээндээ анхаарвал зохино.

PRODENT ШҮДНИЙ ЭМНЭЛЭГ

ТЭГШ, ДҮҮРЭН, ЭРҮҮЛ инээмсэглэлийг бид танд мэргэжлийн үйлчилгээгээрээ бэлэглэх болно.

  • Даваа-Баасан 09:00-17:00
  • Бямба, Ням 09:00-19:00

Шүдэнд хамгийн муу 10 хүнс

  1. Хатаасан жимс: Хатаасан жимс нь их хэмжээний шүдэнд наалддаг чихэр агуулдаг бөгөөд энэ нь шүдний муухай бактериудыг идэвхжүүлж, шүдний завсар хооронд болон буйлыг ихээр гэмтээдэг​​.
  2. Бялуу, Чихэр : Шүдний эрүүл мэндэд маш муу нөлөөтэй, учир нь их хэмжээний чихэрийн хүчил, өнгө оруулагч бодис агуулдаг​​ тул шүдний пааланг гэмтээж шүд цоорох эрсдэл маш өндөр.
  3. Архи: Архи нь спиртийн агууламж маш өндөр тул амны хөндийг хуурай болгодог. Ингэснээр амны хөндийн цэвэрлэгч бактеруудыг устгаж хамгаалалтгүй болгодог байна. Энэ нь шүдний эрүүл мэндэд маш сөрөг нөлөөтэй​​.
  4. Лимон ба бусад хүчиллэг жимс: Лимон ба бусад хүчиллэг жимснүүд нь шүдний энамелийг гэмтээх боломжтой​​. Энамел нь шүдний гадна талын бүрхүүл эд тул үгүй болсноор дараа дараагийн хоол хүнс шүдэнд хялбархан наалдаж үлдэх эрсдэл үүсдэг байна.
  5. Кофе: Кофе нь шүдний энамелийг гэмтээж, хувиргадаг, мөн кофе нь шүдний өнгийг алдуулж, шүдний цагаан өнгийг хамгийн хурдан сааруулах боломжтой​​.
  6. Талх, Чанамал: Талх ба чанамал нь шүдний нүхэнд хоногшин наалддаг ба энэ нь шүдний муухай бактериудыг үржүүлэн идэвхжүүлдэг.
  7. Эрдэнэ шиш ба попкорн: Чанасан болон хуурсан эрдэнэшиш нь буйлны үрэвслийг үүсгэдэг. Гол шалтгаан нь эрдэнэшишний хальс, үр тариа зэрэг нь таны шүдний хооронд удаан хугацаагаар үлдэж орхигддогт байгаа юм.
  8. Хийжүүлсэн ундаа, ус: Найрлаганд нь агуулагдах их хэмжээний “нүүрстөрөгчийн давхар исэл” нь шүдний пааланг гэмтээж, улмаар халуун хүйтэн зүйлд хэт мэдрэмтгий болгохоос гадна, шүдийг өвчлүүлдэг байна. Тэр тусмаа хүүхдийн сүүн шүдэнд хамгийн их хор нөлөөтэй.
  9. Зөөлөн чихэр: Чихрийн агууламж маш өндөр ба наалдамхай чанартай тул шүдэнд, буйланд ч хүртэл наалдан маш түргэн хугацаанд бактер үржиж шүд цооролтын хамгийн өндөр эрсдэл үүсгэнэ.
  10. Даршилсан ногоо: Маш их хэмжээний хүчиллэг бодис агуулдаг тул амны хөндийн эрүүл мэндэд сөргөөр нөлөөлж элдэв нян бактер үржих нэн таатай орчин бий болгодог.

Гэхдээ та санаа бүү зов эдгээр хоол хүнсийг хэрэглэсний дараа амны хөндийн ариун цэврийг тогтмол сахих хэрэгтэй.

Таны шүдэнд ямар нэгэн зовиур шанлал байгаа бол та санаа бүү зов. PRODENT шүдний эмнэлэг таны амны хөндийн эрүүл мэндийг тань сахин хамгаалах болно.

Зөвлөгөө Мэдээлэл